آموزش ترفندهای حفظ امنیت و حریم خصوصی اینستاگرام

در حال حاضر که شبکه اجتماعی اینستاگرام بسیار فراتر از یک سرگرمی پیش رفته و در میان کاربران به عنوان پلتفرمی برای کسب در آمد و تبلیغات برند و محصولات و خدماتشان تبدیل شده بسیار بیش از پیش حفظ امنیت آن برای همه دارای اهمیت است و این مطلب صرفا معطوف به لو نرفتن رمز عبور اکانت نمی شود و موارد بسیار دیگری را نیز شامل می شود . بنابراین ما در ایرانی گرام قصد داریم چند ترفند حرفه ای برای حفظ امنیت در این فضا معرفی کنیم . پس لطفا در ادامه با ما همراه باشید .

1.  برداشتن تگ خودتان از روی پست های دیگران

این احتمال وجود دارد که شما به هیچ وجه مایل به دیده شدن توسط افراد ناشناس نباشید و نخواهید که نام حساب کاربری شما در اختیار عموم باشد به همین منظور شما باید تگ نام خودتان را از روی پست های دیگران بر دارید و در ضمن می توانید به طور کل کاری کنید که دیگر هیچ کاربری نتواند حساب شما را روی پست خود تگ کند .

حال شما برای اینکه به طور کامل اجازه تگ کردن خودتان را از دیگران بگیرید باید مراحل زیر را طی کنید :

  1. ابتدا در صفحه ی اصلی با زدن سه خط بالای صفحه به بخش تنظیمات Setting بروید.
  2. در بخش تنظیمات بر روی privacy بزنید.
  3. در صفحه ی باز شده روی mention بزنید.
  4. حال در بین گزینه های ظاهر شده می توانید انتخاب کنید که هیچکس ، همه یا فقط فالوور های شما می توانند شما را منشن کنند.
  5. شما با انتخاب هیچکس دیگر کسی قادر نخواهد بود ، در عکسی شما را تگ کند .

 

حال اگر بخواهید تگ خودتان را از روی پست هایی که همین الان شما را تگ کرده اند بر دارید نیز باید مراحل زیر را طی کنید :

  1. در ابتدا به صفحه ی اصلی پروفایلتان بروید.
  2. بر روی تب your photo بروید. در این بخش تمامی پست هایی که آیدی شما روی آن تگ شده را خواهید دید .
  3. در اینجا یکی از پست ها که می خواهید untag کنید را انتخاب کنید.
  4. اکنون بر روی عکس بزنید تا آیدی خودتان را ببینید.
  5. حال بر روی آیدی خودتان ضربه بزنید. یک منوی پاپ آپ ظاهر می شود. گزینه Remove Me From Post که قرمز رنگ می باشد را انتخاب کنید .
  6. در آخر نام شما از روی پست حذف خواهد شد و همین طور پست مورد نظر نیز از بخش your photo حذف می شود .

 

2. استفاده از ویژگی restrict برای محدود کردن دیگران

این ویژگی که به تازگی به قسمت حریم خصوصی اینستاگرام اضافه شده restrict یا محدود کردن نام دارد . این روش اساسا برای مواردی استفاده می شود که شما نمی توانید یک شخص خاص را به صورت کامل آنفالو یا بلاک کنید مانند بعضی از افراد خانواده اما با این روش اقدام به محدود کردن آن شخص در صفحه خود و ارتباط خود با آن می کنید .

با فعال کردن این حالت عملا اگز فرد محدود شده برای شما هرگونه پیام ، لایک و ... را قرار دهد شما از هیچکدامش با خبر نخواهید شد و نکته مهم تر آنکه افراد دنبال کننده شما نیز پیام های این شخص را مشاهده نمی کنند و در آخر جذابیت کار در آنجاست که شخص محدود شده هم به هیچ وجه متوجه تفاوتی نشده و از محدودیت خود با خبر نمی شود ، حال شما برای انجام اینکار باید چند مرحله زیر را طی کنید :

  1. ابتدا به صفحه ی پروفایل آن فرد مورد نظر بروید.
  2. سپس بر روی سه نقطه ی بالای صفحه بزنید.
  3. حال در منوی باز شده روی restrict بزنید.
  4. پیام ظاهر شده بر روی صفحه به شما می گوید که در صورت محدود کردن شخص چه دسترسی هایی از وی سلب می شود. آن را قبول کنید.
  5. حال شخص مورد نظر محدود شد. شما می توانید این محدودیت را در بخش پروفایل او ببینید.

 

حال اینکه اگر زمانی مایل به برداشتن محدودیت ها برای آن شخص خاص بودید نیز باید مراحل زیر را طی کنید :

  1. ابتدا به صفحه ی پروفایل شخص مورد نظر بروید.
  2. روی سه نقطه ی بالای صفحه بزنید.
  3. در منوی باز شده گزینه  unrestricted را انتخاب کنید .

 

3. ترفند مخفی کردن آنلاین بودن در دایرکت اینستاگرام

ختما این را می دانید که با ورود به بخش دایرکت اینستاگرام خود شما قادر خواهید بود تمام افرادی را هم اکنون در اکانت خود آنلاین هستند را با علامت یک دایره سبز در کنار عکسشان مشاهده کنید و همچنین آن هایی که حضور ندارند را نیز ساعت و تاریخ حضورشان را مشاهده کنید و البته دیگران نیز به همین شکل برای شما را مشاهده می کنند .

حال اگر شما مایل نیستید که زمان آنلاین بودنتان در اینستاگرام قابل مشاهده برای افراد دیگر باشد می توانید آن را غیر فعال کنید ( البته به این نکته توجه داشته باشید که اگر این کار را انجام دهید شما نیز دیگر نمی توانید آنلاین بودن افراد را ببینید )

حال برای پنهان کردن زمان آنلاین بودن خود مسیز زیر را طی کنید :

  • ابتدا با انتخاب سه خط بالای صفحه در صفحه ی پروفایلتان به بخش تنظیمات Setting بروید.
  • و بعد در بخش تنظیمات بر روی privacy بزنید.
  • در اینجا بر روی activity status در منوی باز شده که همان وضعیت فعالیت است بزنید.
  • در آخر دکمه را به سمت راست بکشید تا وضعیت آنلاین بودن شما معلوم باشد . با کشیدن دکمه به سمت راست وضعیت آنلاین بودن شما مخفی می شود .

 

4. فعال کردن قفل دو مرحله ای در ورود به اینستاگرام

فعال کردن این گزینه عملا به این معناست که حساب کاربری شما دارای دو رمز عبور می باشد و به همین دلیل اگر شخصی به طریقی به رمز عبور اینستاگرام شما دسترسی پیدا کرد باید خیالتان راحت باشد که به هیچ وجه نمی تواند توسط آن رمز وارد اکانت شما شود و خطری صفحه شما را تهدید نمی کند و از این پس شما با اجرای این راهکار شما امنیت حساب اینستاگرام خود را چندین برابر خواهید کرد .

این گزینه احراز هویت دو گانه و یا two factor authentication نام دارد که یک رمز دوم در اختیار کاربر قرار می دهد و با این کار امنیت صفحه شما را دو برابر می کند .

حال شما برای فعال کردن قفل دو مرحله ای خود باید مراحل زیر را طی کنید :

  1. ابتدا در صفحه ی اصلی پروفایل مربوط به اینستاگرامتان بر روی سه خط بالای صفحه بزنید.
  2. سپس به بخش تنظیمات Setting و ازآنجا به بخش security بروید.
  3. در زیر بخش login security می توانید عبارت two factor authentication را ببینید. وارد این قسمت شوید .
  4.  روی get started درصفحه جدید بزنید.
  5. در صفحه جدیدی که وارد می شوید به یکی از دو روش احراز هویت دو مرحله ای را برای شما فعال خواهد کرد . بهتر است روش text messages را انتخاب کنید .
  6. با انتخاب روش  text messages  ، یک شماره  ی شش رقمی به شماره ی تلفنی که حساب اینستاگرام شما روی آن فعال است ارسال می شود. اگر قبل از این هیچ شماره ای برای حساب خود در نظر نگرفته اید لطفا از بخش edit profile در صفحه ی اصلی این کار را انجام دهید.دقت کنید که این شماره متعلق به خود شما بوده و همیشه در دسترستان باشد.
  7. کد شش رقمی را وارد کنید.
  8. در صفحه ی بعدی چندین کد هشت رقمی به شما داده می شود. باید این کدها را در جای محفوظی نگه دارید تا در لاگین های بعدی بتوانید از انها بعنوان رمز دوم استفاده کنید.

 

5. آنفالو کردن گروهی در اینستاگرام

خیلی از افراد بعد از سال ها در اینستاگرام فعالیت کردن طبیعتا صفحات زیادی را فالوو و دنبال می کنند و حال ممکن است متوجه شوند که دیگر با بسیاری از آن ها تعامل ندارند و نمی خواهند که دیگر دنبال کننده آن ها باشند برای اینکار در گذشته شما باید به صورت تکی هر صفحه را آنفالو می کردید یعنی به لیست خود وارد می شدید و یک یک به تصاویر و نام ها نگاه می کردید و به خاطر می آوردید که آیا با این شخص ارتباط دارید یا خیر و آن را حذف می کردید ، اما اکنون شما می توانید با یکی از ترفندهای جدید اینستاگرام طی چند مرحله ساده لیست افرادی که شما را فالو کرده و شما آن ها را فالو نکرده اید و کسانی که شما فالو کرده اید را بر اساس زمان و تاریخ آن ها از گذشته به جدید مشاهده کنید .

برای اینکار کافیست مراحل زیر را طی کنید :

  • ابتدا در صفحه ی اصلی پروفایلتان روی فالورهایتان کلیک کنید .
  • حال در صفحه ی پیش رو دو تب فالور و فالویینگ مشاهده می شود.
  • در تب فالور از بالا تعداد فالورهایتان مشخص می شود.
  • بعد از آن با عبارت Accounts you don’t Follow Back مواجه می شوید که لیست کسانی که شما را فالو دارند اما شما آنها را فالو نکرده اید مشاهده می شود.
  • در پایین لیست ، کسانی را که تعامل کمتری با آنها دارید را می بینید .
  • در تب فالویینگ، از بالا تعداد کسانی را که فالو کرده اید برایتان نمایش می دهد .
  • پس از آن صفحاتی که تعامل کمتری با آنها دارید با عبارت Least Interacted With را مشاهده می کنید.
  • در پایین این بخش صفحاتی را می بینید که تعامل بیشتری با آنها دارید .
  • در آخر شما قادر خواهید بود صفحاتی که فالو کرده اید را از جدیدترین به قدیمی ترین و بر عکس مرتب کنید. برای این کار باید روی آیکون فلش رفت و برگشت روبروی عبارت sorted by Default را انتخاب کنید .